duminică, 25 august 2013

A story of Internet Aggression

Povestea din spatele poveștii ...

     Ideea de a face o campanie publică a venit ca o necesitate, deoarece reprezintă proiectul de seminar al materiei numită comunicare publică, însă ideea de a alege această temă a venit după ce am făcut pentru seminarul de comunicare interpersonală un studiu intitulat "Fenomenul agresiunii virtuale (cyberbullying) și implicațiile acestuia în spațiul internautic românesc". Surprinși fiind de rezultatele obținute în urma studiului, am decis să păstrăm acelasi subiect si pentru campania publică.

    Astăzi intenționez să vă vorbesc despre video-ul de promovare al campaniei Against Internet Aggression și personajele sale. Puteți urmări video-ul accesând acest link .

     Personajul principal e Max, un tip obișnuit, văzut de ceilalți ca fiind o persoană amuzantă, puțin ciudată uneori, dar toate astea rămânând în parametrii normali. Asemenea fiecărui adolescent din ziua de azi, Max își petrece timpul cu prietenii, cu animalul său de companie sau online. Până în acest punct, povestea lui e oarecum tipică și banală, dar o serie de evenimente au loc în viața lui Max, Carol (iubita sa) îl ignoră, iar într-o zi apar online poze din timpul unei întâlniri dintre ea și cel mai bun prieten al lui Max, John. Max nu s-a lăsat afectat prea tare de această problemă, deși în perioada adolescenței prietenii joacă un rol foarte important în viața fiecărui tânăr. Acesta a căutat confort în animalul său de companie și totul părea să meargă normal, până ce, într-o zi a mai avut loc un eveniment nefericit, de data aceasta pisica lui a suferit un accident, în urma căruia a murit.
     Din acest punct viața lui Max se îndreaptă într-o direcție gresită, rămas fără prieteni sau animal de companie, acesta începe să-și petreacă mai mult timp online unde începe să fie jignit și oamenii să râdă de el pentru faptul că se lasă afectat de lucrurile banale din viața lui, însă aceștia nu știu că sunt momente în care chiar și astfel de lucruri te afectează, mai ales la vârsta adolescenței. Asta se poate întâmpla și în viața fiecăruia, agresorul să nu fie conștient de răul pe care-l provoacă, iar agresatul să nu spună cuiva despre problema sa! Oamenii sunt diferiți, pentru unii este dureros să fie jigniți, pentru alții nu înseamnă nimic sau chiar răspund și ei tot prin jigniri. Nimeni nu are dreptul să jignească pe altcineva, fie că este online sau în viața reală, dar cel mai important e, ca dacă cineva ajunge într-o situație asemănătoare, să discute cu cineva apropiat despre asta, să nu ignore problema sau să încerce să o rezolve singur.
    Din punct de vedere tehnic, video-ul este realizat prin tehnica stop motion, fiind alcătuit din aproximativ 1000 de poze. Materialele necesare pentru realizarea acestuia au fost: un aparat foto, un trepied și un program de editare video.
    Probabil că un alt detaliu mai neobișnuit și care atrage atenția este folosirea cutiilor pentru a da viață personajelor, acest fapt ne-a ajutat să creăm personajelor propria lor identitate, fără a fi vreo secundă asociate cu persoanele din viața reală.
   Ceea ce ne bucură pe noi este faptul că în 3 zile de când l-am postat pe youtube, video-ul a reușit să depășească 1000 de vizualizări. Acesta a prins un mare avânt ieri, datorită articolului de pe site-ul www.stiridecluj.ro , articolul îl găsiți aici
    Sperăm ca acest număr să crească în continuare și mesajul să ajungă la cât mai multă lume!

  
   

Mădălina S   .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu